JOURNAL

Pu erh
En Resa i Efterjäsningens Hantverk Hei-Cha betyder “mörkt te” på kinesiska och är namnet på den kategori av efter-jästa teer. Till skillnad från grönt, svart eller oolong, som är färdiga när de väl bearbetats, fortsätter Hei-Cha att utvecklas över tid....
Läs mer
Vatten & Te

Visste du att te till nästan 99 % består av vatten?
Vattnets kvalitet, dess pH, mineraler och karaktär avgör om ditt te blir friskt, fylligt eller platt.

Läs mer
Darjeeling First Flush
EN PERFEKT BALANS Skulle man försöka tänka ut den perfekta platsen för en teplantage hade flera år inte räckt till för att komma på alla de mångfaldiga faktorer som gör den indiska regionen Darjeeling så unikt lämpad för denna uppgift....
Läs mer
Te eller Kaffe?
Vilken dryck speglar din livsstil bäst? I många hem startar dagen med en bekant ritual: doften av nymalet kaffe, ett snabbt uppvaknande, och sen – pang – ut i världen. Men allt fler börjar ifrågasätta den här tempodrivna starten och...
Läs mer
Konsten att kombinera te & mat
Visste du att precis som ett gott vin, kan rätt te lyfta smakupplevelsen på din mat till en helt ny nivå? Vi på The Tea Centre of Stockholm vill inspirera till att se te som en måltidsdryck och upptäcka hur...
Läs mer