Kundkorg
Accepterade betalningsmetoder

SMAKSATT TE

Man har alltid smaksatt te. Med örter, frukter, bär, blommor och annat. Från början i Kina gjorde man det ofta av naturmedicinska skäl då te tillhörde medicinalörterna. Ibland gjorde man det för att få den där fantastiska smaken av någon blomma eller något bär och ibland kanske för att dölja te av sämre kvalitet.

Vissa av historiens smaksättningar står ut mer än andra. Jasmin blev populärt för över tusen år sedan, myntate är utan att överdriva en klassiker i arabvärlden och premiärministern Charles Greys favoritblandning från 1830-talet, Earl Grey med sin bergamottsmak, finns i varje tehylla världen över. Också de rökta teerna som vi kan räkna till de smaksatta är relativt stora i dag.

Det finns en oändlig mängd smaksatta teer på marknaden. Många känner inte till att de flesta är tillverkade av essenser, det är det lättaste och effektivaste sättet att smaksätta te. Fruktbitar och blomblad som ligger i teet är oftast där bara för syns skull. Sedan finns det några helt naturligt smaksatta teer med de bästa jasminteerna i spetsen där man blandar färska jasminblommor och teblad tills smaken är perfekt. Och så har vi så klart alternativet att förhöja smaken själv med färska örter eller kryddor.