
Grönt Te
Grönt te har länge varit unikt för Kina och Japan. I dag sprids de gröna téerna över hela världen. Sencha, Longjing, Gyokuro och Matcha är namn som snart klingar lika välbekant i väst likt Ceylon, Darjeeling och Earl Grey. Till och med pulverte som var stort i Kina redan för tusen år sedan, och som är en del i den japanska teceremonin, har börjat spridas som en delikat och hälsosam dryck på trendiga kaféer och restauranger. Tack vare sin smak och friskhet är grönt te en otroligt mångsidig dryck.
Grönt Te av god kvalitet har ofta en frisk, grönskande smak. Bladen kan man använda minst två – tre gånger. Det är bara att hälla på nytt vatten. Den tid som bladen får dra, kan öka något för varje gång. De téer som presenteras här finner du även under respektive land.
-
Sencha H2O
En fin upplevelse av umami i sin mest balanserade form. Blandad för att passa vattnet i Stockholm.
Slut i lager -
Tea Rose Marigold & Peach
Denna handgjorda teblomma från Fujian provinsen består av noggrant utvalda teblad och marigoldblomman.
Slut i lager -
Sencha
En vardagsvariant på Japans vanligaste te som lättångas innan det rullas.
-
Genmaicha
Tack vare sitt låga koffeininnehåll är detta te populärt att dricka senare på kvällen.
-
Tea Rose Marigold & Jasmine
handgjorda teblomma bestående av noggrant utvalda teblad och marigoldblommor och jasminblommor.
Slut i lager -
Jasmin Dragon Pearls
Ett exklusivt jasminte där nyutsprungna blad rullats för hand till små pärlor.
-
Darjeeling Green Arya
Färgen i koppen blir vackert ljusgul med en mild, men aromatisk smak med både blommiga och fruktiga inslag.
-
Matcha
En högkvalitativ, sammetslen matcha med djupa smaker och krämig fyllighet.
-
Long Jing EKO
De första skördarna i slutet av mars och början av april ger mjukare skott, mer sötma, mindre bitterhet och frisk, fyllig smak.
-
Hojicha
Detta te har en härlig, rund och nötig karaktär.
-
Bancha
Detta te produceras på stora, mogna blad under sensommaren och hösten och ger en ganska enkel smak med mild sötma och fin balans.
-
Long Jing grade 1
De rostade bladen är vackert gröna, med en nötig smak, mjuk sötma och frisk fyllighet.